Termeni si conditii

1. DENUMIREA PARTILOR
Site-ul fainart.ro (denumit in continuare „site”) este proprietate a SC EPE STUDIOUL DE GRAFICA SI DESIGN SRL (denumita in continuare „Administrator”sau “Vanzator”).
“Continut” reprezinta toate informatiile de pe site care pot fi vazute sau accesate de pe un echipament care are conexiune la internet.
„Comanda” reprezinta cererea prin care o persoana fizica, o societate comerciala sau institutie, solicita livrarea unui anumit produs, executarea unei lucrari sau prestarea unui serviciu.
„Utilizator” sau “Cumparator” reprezinta persoana care acceseaza continutul site-ului.
2. DATE DE IDENTIFICARE FISCALA
Persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Comuna Jilava, soseaua Giurgiului, nr.33A, depozit 2, magazia 3, jud Ilfov, cu numar de ordine in Registrul Comertului J23/2249/18.06.2020, cod unic de inregistrare fiscala 41143784.

3. DREPTURILE SI OBLIGATIILE UTILIZATORULUI
Accesul la serviciile Vanzatorului se face prin intermediul site-ului public, disponibil la adresa www.fainart.ro.
Prin folosirea site-ului, utilizatorul/cumparatorul este responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, este raspunzator pentru orice daune materiale, intelectuale, electronice sau de orice alta natura care ar pute fi aduse site-ului, administratorului sau oricarui tert cu care acesta are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Site-ul este adresat persoanelor fizice care au cel putin 16 ani si persoanelor juridice. Posibilitatea de a comanda online este disponibila persoanelor cu domiciliul in Romania, si nu numai.
Utilizatorul/cumparatorul nu poate copia, transfera si sau utiliza continutul acestui site indiferent de scopul sau natura sa.
4. DREPTURILE SI OBLIGATIILE VANZATORULUI
Administratorul isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care au legatura cu produsele/serviciile prezentate pe site sau cu o comanda lansata de un client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS).
Administratorul isi rezerva dreptul de a selectiona clientii care si-au exprimat anterior dorinta de a primi buletine informative si alerte catre care va trimite notificari, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice client fara niciun angajament ulterior din partea acesteia.
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator, cu exceptia cazului cand Cumparatorul opteaza pentru ridicarea personala de la sediul Vanzatorului (Str. Drumul Cretestilor nr. 96, Sector 4, Bucuresti).
Transport – Ambalare
In cazul in care Cumparatorul opteaza pentru o alta modalitate de livrare decat cele afisate pe site, Vanzatorul nu isi asuma si nu va suporta eventuale daune morale sau materiale.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor pe teritoriul Romaniei.
In cazul produselor deteriorate ca urmare a transportului, Vanzatorul se obliga sa inlocuiasca produsul sau, dupa caz, sa returneze Cumparatorului, valoarea integrala sau partiala a produsului achizitionat. Pentru mai multe detalii cu privire la retururi, acceseaza pagina Politica de Retur.
5. LIMITAREA RESPONSABILITATII ADMINISTRATORULUI
Administratorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi de continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri raspunderea o poarta integral proprietarii acestora. De asemenea, vanzatorul nu ofera garantii directe sau indirecte cum ca serviciul va fi potrivit cerintelor Cumparatorului, serviciul va fi neintrerupt sau fara erori de orice fel sau ca produsele sau serviciile obtinute prin intermediul acestui site vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Cumparatorului.
Administratorul isi asuma integral responasilitatea de a realiza / oferi, pe baza de comanda, produsele / serviciile intocmai cum au fost soliciatate de utilizator.
In cazul produselor personalizate, Administratorul NU isi asuma responabilitatea produselor realizate gresit sau in mod eronat, in urmatoarele situatii:
⦁ Cand fisierele transmise spre a fi printate au fost tehnoredactate gresit de utilizator (date de contact eronate, greseli de ortografie, etc.), si printate ca atare;
⦁ Cand materialele au fost personalizate eronat, iar utilizatorul a transmis Bunul de Tipar catre Administaror exact in formatul in care acestea au fost realizate;
⦁ Cand informatiile plasate pe materialele personalizate au fost transmise eronat de utilizator, prin intermediul formularului de comenzi online sau prin e-mail;
⦁ Cand calitatea imaginilor printate este nesatisfacatoare, iar fisierele transmise de utilizator nu respecta cerintele tehnice recomandate de administrator;
⦁ Cand acuratetea culorilor este nesatisfacatoare, iar utilizatorul a transmis fisierele intr-unul din modelele de culoare care nu respecta cerintele tehnice recomandate de administrator.
6. POLITICA DE FACTURARE SI PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform cu legislatia in vigoare.
Plata se poate face prin intermediul a trei modalitati:
⦁ Ramburs, la livrarea produselor.
⦁ Plata cu OP. Plata se va realiza, integral in avans, pe baza facturii, emise imediat dupa confirmarea comenzii.
⦁ Plata online cu cardul, in momentul lansarii comenzii.
PROCESARE PLATI CU CARD
Platile online, cu cardul sunt procesate in deplina siguranta, asemenea tranzactiilor efectuate la ATM sau la magazine, prin plata la POS.
Sunt acceptate carduri bancare (personale sau business) de tip Visa si MasterCard emise oriunde in lume.
Pentru cardurile asociate unui cont in alta moneda, tranzactiile vor fi efectuate in lei, cursul de schimb fiind stabilit de banca emitenta a cardului.
Tranzactiile sunt procesate  prin intermediul NETOPIA Payments, utilizand mediul de tranzactionare 3D Secure. CanvasArena nu stocheaza si nu solicita date referitoare la card.
Avantajele platilor online, cu cardul:
⦁ Tranzactiile sunt sigure;
⦁ Nu exista comisioane sau taxe suplimentare;
⦁ Tranzactiile se realizeaza cu usurinta in procesul de comanda;
⦁ Poti trimite cadouri persoanelor dragi fara sa fiti in acelasi oras.

7. GARANTII
In cazul in care Administratorul nu poate onora o comanda din diverse motive, va informa Clientul despre aceasta indisponibilitate, la data la care Administratorul ia la cunostinta despre acest caz. In eventualitatea in care produsul a fost deja platit de catre Cumparator, sumele achitate vor fi rambursate de catre Vanzator in termen de maximum 14 zile calendaristice, conform art. 11 alin. 2 din Legea 130/2000 privind executarea contractelor la distanta.
In eventualitatea depasirii termenului de livrare, Fainart.ro va informa Cumparatorul, telefonic sau prin e-mail si va conveni cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Cumparatorul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre Fainart.ro a unui raspuns din partea Cumparatorului in termenul precizat, se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare.
8. RECLAMATII
Orice reclamatie se solutioneaza in maxim 15 zile lucratoare, de la data transmiterii acesteia pe email: contact@fainart.ro.
9. CONFIDENTIALITATE
Administratorul se angajeaza sa protejeze, in conditii de siguranta, datele cu caracter personal furnizate de utilizator/cumparator.
Prelucrarea datelor cu caracter personal se aplica conform Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.
Pentru mai multe detalii, acceseaza pagina Politica de Confidentialitate.
10. MODIFICARI
Administratorul isi rezerva dreptul de a modifica continutul site-ului fara a anunta utilizatorii in prealabil.

FAQs

Pentru plasarea unei comenzi nu este necesara inregistrarea pe site. Comanda se poate realiza in urmatoarele feluri:
*Prin parcurgerea si completarea formularului de comanda de pe site. Alege produsul/ele si cantitatea dorita, apoi apasa butonul "Adauga in cos". Daca esti inregistrat pe site, tot ce trebuie sa faci este sa introduci adresa de e-mail si parola, apoi sa finalizezi comanda. Daca nu esti inregistrat pe site, bifeaza optiunea *Finalizeaza comanda ca vizitator si introdu datele de livrare.
*Prin contact telefonic/whatsapp – 0729 006208- de luni pana vineri in intervalul 09:00 - 18:00.
*Prin e-mail la adresa contact@fainart.ro. In email se precizeaza numele produselor (sau linkurile), imaginile (daca este cazul), cantitatea dorita, numele si prenumele, adresa de livrare/metoda de livrare si numarul de telefon.

Livrarea produselor se efectueaza prin intermediul serviciilor de curierat rapid, timpul mediu de livrare este de 2-5 zile lucratoare maxim, de la confirmarea comenzii; acesta poate varia in functie de ora la care a fost plasata/confirmata comanda si ora la care coletul este preluat de catre curierul rapid. Fainart.ro nu este responsabil pentru intarzierile de livrare cauzate de factori terti, transportul fiind un serviciu independent de compania noastra. Termenul maxim de livrare, afisat in momentul plasarii comenzii, poate suferi modificari, in functie de perioada sau situatii independente de noi, orice intarziere urmand sa fie anuntata.

Livrarea se realizeaza prin intermediul firmelor de curierat agreate (FAN Courier, GLS, DPD).
Termenul standard de livrare este de 2-5 zile lucratoare.
Timpii de livrare pot suferi modificari, in functie de perioada sau de alti factori independenti de noi.
Facem toate eforturile pentru a tine la curent clientii nostri cu privire la eventualele intarzieri.

Vezi aici mai multe detalii despre politica noastra de retur.

Tablourile noastre sunt printate la o rezolutie HD cu cerneala eco-friendly rezistenta la UV, apa sau alte substante non-acide.
Tabloul canvas este realizat cu cerneala CANON originala pentru a atinge cele mai vii culori si printuri la rezolutie inalta.
Printurile se fac pe poly-canvas de cea mai buna calitate.
Fiecare print canvas este realizat manual in Romania si intins cu expertiza in jurul unor rame din lemn de brad foarte bine uscat si prelucrat de grosime 2x4.
Garantia calitatii serviciilor noastre
Ai primit tabloul si nu este ceea ce ti-ai dorit? Il poti returna in 14 zile calendaristice. Dupa procesarea returului, iti vom returna banii sau, dupa caz, iti vom inlocui tabloul.
Serviciul ”Client service” este disponibil telefonic 5/7 (luni – vineri, 9:30 – 18:00)

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, conform cu legislatia in vigoare.
Plata se poate face prin intermediul a trei modalitati:
Ramburs, la livrarea produselor.
Plata cu OP. Plata se va realiza, integral in avans, pe baza facturii, emise imediat dupa confirmarea comenzii.
Plata online cu cardul, in momentul lansarii comenzii.